македонски » холандски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [vijf]

+ Landen en talen

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [vijf]

Landen en talen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Џон е од Лондон. Jo-- k--- u-- L-----. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- l--- i- G---- B---------. +
Тој зборува англиски. Hi- s------ E-----. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- k--- u-- M-----. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- l--- i- S-----. +
Таа зборува шпански. Zi- s------ S-----. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- e- M----- k---- u-- B------. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be----- l--- i- D--------. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Sp----- j----- a------ D----? +
   
Лондон е главен град. Lo---- i- e-- h--------. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- e- B------ z--- o-- h----------. +
Главните градови се големи и бучни. De h---------- z--- g---- e- l---------. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr------- l--- i- E-----. +
Египет се наоѓа во Африка. Eg---- l--- i- A-----. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- l--- i- A---. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ca---- l--- i- N------------. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- l--- i- M-------------. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------ l--- i- Z-----------. +