македонски » холандски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [vijfenzestig]

Ontkenning 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [vijfenzestig]

Ontkenning 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Скап ли е прстенот? Is d- r--- d---?
Не, тој чини само сто евра. Ne-- h-- k--- m--- h------ e---.
Но јас имам само педесет. Ma-- i- h-- e- m--- v------.
   
Готов / готова ли си веќе? Be- j- a- k----?
Не, сеуште не сум. Ne-- n-- n---.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Ma-- i- b-- z- k----.
   
Сакаш ли уште супа? Wi- j- n-- s---?
Не, не сакам повеќе. Ne-- i- w-- e- g--- m---.
Но сакам уште еден сладолед. Ma-- n-- w-- e-- i----.
   
Живееш ли веќе долго овде? Wo-- j- h--- a- l---?
Не, штотуку еден месец. Ne-- p-- e-- m----.
Но познавам веќе многу луѓе. Ma-- i- k-- a- v--- m-----.
   
Патуваш ли утре накај дома? Ga j- m----- n--- h---?
Не, дури за викендот. Ne-- p-- i- h-- w------.
Но се враќам веќе во недела. Ma-- i- k-- z----- a- t----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Is j- d------ a- v--------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne-- z- i- p-- z--------.
Но таа веќе има дечко. Ma-- z- h---- a- e-- v-----.