македонски » португалски PT   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [vinte]

Conversa 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [vinte]

Conversa 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Раскомотете се! Es---- à v------!
Чувствувајте се како дома! Si------ e- c---!
Што сакате да се напиете? O q-- é q-- q--- b----?
   
Сакате ли музика? Go--- d- m-----?
Јас ја сакам класичната музика. Eu g---- d- m----- c-------.
Еве ги моите CD – а. Aq-- e---- o- m--- C--.
   
Свирите ли на некој инструмент? (V---) t--- a---- i----------?
Еве ја мојата гитара. Aq-- e--- a m---- g-------.
Обожавате ли да пеете ? (V---) g---- d- c-----?
   
Имате ли деца? (V---) t-- f-----?
Имате ли куче? (V---) t-- u- c--?
Имате ли мачка? (V---) t-- u- g---?
   
Еве ги моите книги. Aq-- e---- o- m--- l-----.
Јас сега ја читам оваа книга. Eu e---- a l-- e--- l----.
Што обожавате да читате? O q-- é q-- g---- d- l--?
   
Обожавате ли да одите на концерт? (V---) g---- d- i- a- c-------?
Одите ли со задоволство во театар? (V---) g---- d- i- a- t-----?
Одите ли радо на опера? (V---) g---- d- i- à ó----?