македонски » португалски PT   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [quarenta e um]

Orientação

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [quarenta e um]

Orientação

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Каде е бирото за информации за туристи? On-- é q-- é o p---- d- t------?
Имате ли за мене една карта на градот? Po-- d----- u- m--- ?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Po----- r------- u- q----- d- h---- a---?
   
Каде е стариот дел од градот? On-- é q-- f--- o c----- h-------- ?
Каде е катедралата? On-- é q-- f--- a c-------?
Каде е музејот? On-- é q-- f--- o m----?
   
Каде може да се купат поштенски марки? On-- é q-- s- p--- c------ s----?
Каде може да се купи цвеќе? On-- é q-- s- p--- c------ f-----?
Каде може да се купат возни карти? On-- é q-- s- p--- c------ b-------?
   
Каде е пристаништето? On-- é q-- f--- o p----?
Каде е пазарот? On-- é q-- f--- o m------?
Каде е замокот? On-- é q-- f--- o p------ / c------?
   
Кога започнува обиколката? Qu---- é q-- c----- a v----- g-----?
Кога завршува обиколката? Qu---- é q-- a---- a v----- g-----?
Колку долго трае обиколката? Qu---- t---- é q-- d----- a v----- g-----?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Eu q----- u- g--- q-- f--- a-----.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Eu q----- u- g--- q-- f--- i-------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Eu q----- u- g--- q-- f--- f------.