македонски » португалски PT   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [cinquenta e três]

Lojas

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [cinquenta e três]

Lojas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Ние бараме спортска продавница. Nó- e------ à p------ d- u-- l--- d- d-------.
Ние бараме месарница. Nó- e------ à p------ d- u- t----.
Ние бараме аптека. Nó- e------ à p------ d- u-- f-------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. É q-- n-- q-------- c------ u-- b--- d- f------.
Би сакале имено да купиме салама. É q-- n-- q-------- c------ u- s-----.
Би сакале имено да купиме лекарства. É q-- n-- q-------- c------ m-----------.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Nó- e------ à p------ d- u-- l--- d- d------- p--- c--------- u-- b--- d- f------.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Nó- e------ à p------ d- u- t---- p--- c--------- s-----.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Nó- e------ à p------ d- u-- f------- p--- c--------- m-----------.
   
Јас барам златар. Es--- à p------ d- u-- j--------.
Јас барам фото продавница . Es--- à p------ d- u-- l--- d- f----------.
Јас барам слаткарница. Es--- à p------ d- u-- p---------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Eu t------- c------ u- a---.
Имено имам намера, да купам еден филм. Eu t------- c------ u- r--- f----------.
Имено имам намера, да купам една торта. Eu t------- c------ u-- t----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Es--- à p------ d- u-- j-------- p--- c------ u- a---.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Es--- à p------ d- u-- l--- d- f---------- p--- c------ u- r---.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Es--- à p------ d- u-- p--------- p--- c------ u-- t----.