македонски » португалски PT   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sessenta]

No banco

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sessenta]

No banco

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Eu q----- a---- u-- c----.
Еве го мојот пасош. Aq-- e--- o m-- p---------.
А ова е мојата адреса. E a--- e--- a m---- m-----.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Eu q----- d-------- d------- n- m---- c----.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Eu q----- l------- d------- d- m---- c----.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Eu q----- r------ o- e-------- d- c----.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Eu q----- d-------- u- c----- d- v-----.
Колку се високи таксите? Qu-- é a t---?
Каде морам да потпишам? On-- é q-- e- t---- q-- a------?
   
Очекувам трансакција од Германија. Es--- à e----- d- u-- t------------ b------- d- A-------.
Еве го бројот на мојата сметка. Aq-- e--- o n----- d- m---- c----.
Дали се пристигнати парите? O d------- c-----?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Go------ d- t----- e--- d-------.
Ми требаат US – долари. (амерички долари). Eu p------ d- d------ a---------.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Po- f---- d---- n---- p-------.
   
Има ли овде банкомат? Há a--- u- m---------?
Колкава сума може да се подигне? Qu---- d------- é q-- s- p--- l------- ?
Која кредитна картичка може да се користи? Qu--- s-- o- c------ d- c------ q-- s- p---- u---?