македонски » португалски PT   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

+ 62 [sessenta e dois]

+ Fazer perguntas 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [sessenta e dois]

Fazer perguntas 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
учи ap------ / e-----r +
Учат ли учениците многу? Os a----- e------ m----? +
Не, тие учат малку. Nã-- e------ p----. +
   
прашува pe------r +
Го прашувате ли често наставникот? Fa- m----- p-------- a- p--------? +
Не, јас не го прашувам често. Nã-- n-- f--- m----- p--------. +
   
одговара re------r +
Одговорете молам. Re------- p-- f----. +
Јас одговарам. Eu r-------. +
   
работи tr------r +
Работи ли тој сега? El- e--- a t--------? +
Да, тој работи сега. Si-- e-- e--- a t--------. +
   
доаѓа vir +
Ќе дојдете? Vo-- v--? +
Да, ќе дојдеме веднаш. Si-- j- v----. +
   
живее mo--r +
Живеете ли во Берлин? Vo-- m--- e- B-----? +
Да, јас живеам во Берлин. Si-- e- m--- e- B-----. +