македонски » португалски PT   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [setenta]

+ gostar de uma coisa

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [setenta]

gostar de uma coisa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Сакате ли да пушите? (V---) q--- f----? +
Сакате ли да танцувате? (V---) q--- d-----? +
Сакате ли да се прошетате? (V---) q--- p------? +
   
Јас сакам да пушам. Eu q----- f----. +
Сакаш ли една цигара? Qu---- u- c------? +
Тој сака запалка. El- q----- l---. +
   
Сакам да се напијам нешто. Eu q----- b---- a----- c----. +
Сакам да јадам нешто. Eu q----- c---- a----- c----. +
Сакам малку да се одморам. Eu q----- d-------- u- p----. +
   
Сакам да Ве прашам нешто. Eu q----- p------------ u-- c----. +
Сакам да Ве замолам за нешто. Eu q----- p-------- u- f----. +
Сакам да Ве поканам за нешто. Eu q----- c--------- p--- a----- c----. +
   
Што сакате, молам? O q-- é q-- d------ p-- f----? +
Сакате ли кафе? De---- u- c---? +
Или повеќе сакате чај? Ou p------ a---- u- c--? +
   
Сакаме да патуваме накај дома. Qu------- i- p--- c---. +
Сакате ли такси? Qu---- u- t---? +
Вие сакате да телефонирате. El-- q----- t--------. +