македонски » португалски PT   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [oitenta e quatro]

Passado 4

84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [oitenta e quatro]

Passado 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
чита ler
Јас читав. Eu l-.
Јас го прочитав целиот роман. Eu l- o r------ t---.
   
разбира En-----r
Јас разбрав. Eu e------.
Јас го разбрав целиот текст. Eu e------ o t---- t---.
   
одговара re------r
Јас одговорив. Eu r-------.
Јас одговорив на сите прашања. Eu r------- a t---- a- p--------.
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Eu s-- d---- – e- s---- d----.
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. Eu e------ i--- – e- e------ i---.
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. Eu o--- i--- – e- o--- i---.
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. Eu a----- n---- – e- a------ n----.
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. Eu t---- i--- – e- t----- i---.
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. Eu c----- i--- – e- c------ i---.
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. Eu e----- i--- – e- e------ i---.
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. Eu e------ i--- – e- e-------- i---.
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Eu c------ i--- – e- c------- i---.