македонски » португалски PT   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

+ 86 [oitenta e seis]

+ Perguntas – passado 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [oitenta e seis]

Perguntas – passado 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Која вратоврска ја носеше? Qu- g------ é q-- u-----? +
Кој автомобил го купи? Qu- c---- é q-- c--------? +
За кој весник се претплати? Qu- j----- é q-- a--------? +
   
Кого видовте? Qu-- é q-- v--- v--? +
Кого сретнавте? Qu-- é q-- v--- e--------? +
Кого препознавте? Qu-- é q-- v--- r---------? +
   
Кога станавте? Qu---- é q-- v--- s- l-------? +
Кога започнавте? Qu---- é q-- v--- c------? +
Кога престанавте? Qu---- é q-- v--- t-------? +
   
Зошто се разбудивте? Po---- é q-- v--- a------? +
Зошто станавте наставник? Po---- é q-- v--- q--- s-- p--------? +
Зошто земавте такси? Po---- é q-- v--- a------ u- t---? +
   
Од каде дојдовте? De o--- é q-- v--- v---? +
Накаде отидовте? Pa-- o--- é q-- v--- f--? +
Каде бевте? On-- é q-- v--- e-----? +
   
Кому му помогна? Qu-- é q-- a-------? +
Кому му пиша? A q--- é q-- e---------? +
Кому му одговори? A q--- é q-- r----------? +