македонски » португалски PT   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [noventa e três]

Orações subordinadas com se

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [noventa e três]

Orações subordinadas com se

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Незнам, дали тој ме сака. Eu n-- s-- s- e-- m- a--.
Незнам, дали тој ќе се врати. Eu n-- s-- s- e-- v-- v-----.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Eu n-- s-- s- e-- m- v-- t--------.
   
Дали тој навистина ме сака? Se-- q-- e-- m- a--?
Дали тој навистина ќе се врати? Se-- q-- e-- v-- v-----?
Дали тој навистина ќе ме побара? Se-- q-- e-- m- v-- t--------?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Eu p---------- s- e-- p---- e- m--.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Eu p---------- s- e-- t-- o----.
Се прашувам, дали лаже? Eu p---------- s- e-- e--- a m-----.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Se-- q-- e-- p---- e- m--?
Дали тој навистина има некоја друга? Se-- q-- e-- t-- o----?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Se-- q-- e-- d-- a v------?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Eu d----- q-- e-- g---- r-------- d- m--.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Eu d----- q-- e-- m- e------.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Eu d----- q-- e-- s- c--- c-----.
   
Дали му се навистина допаѓам? Se-- q-- e-- r-------- g---- d- m--?
Дали тој навистина ќе ми пише? Se-- q-- e-- m- v-- e-------?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Se-- q-- e-- s- v-- c---- c-----?