македонски » српски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [двадесет и шест]
26 [dvadeset i šest]

У природи
U prirodi

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [двадесет и шест]
26 [dvadeset i šest]

У природи
U prirodi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Ја гледаш ли кулата таму? Ви--- л- т--- к---?
V---- l- t--- k---?
Ја гледаш ли планината таму? Ви--- л- т--- п------?
V---- l- t--- p------?
Го гледаш ли селото таму? Ви--- л- т--- с---?
V---- l- t--- s---?
   
Ја гледаш ли реката таму? Ви--- л- т--- р---?
V---- l- t--- r---?
Го гледаш ли мостот таму? Ви--- л- т--- м---?
V---- l- t--- m---?
Го гледаш ли езерото таму? Ви--- л- т--- ј-----?
V---- l- t--- j-----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Он- п---- т--- м- с- с----.
O-- p---- t--- m- s- s----.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Он- д--- т--- м- с- с----.
O-- d--- t--- m- s- s----.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Ов-- к---- о--- м- с- с----.
O--- k---- o--- m- s- s----.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Он-- п--- т--- м- с- с----.
O--- p--- t--- m- s- s----.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Он-- в-- т--- м- с- с----.
O--- v-- t--- m- s- s----.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Ов-- ц--- о--- м- с- с----.
O--- c--- o--- m- s- s----.
   
Мислам дека ова е убаво. Ми---- д- ј- л---.
M----- d- j- l---.
Мислам дека ова е интересно. Ми---- д- ј- и-----------.
M----- d- j- i-----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Ми---- д- ј- п------.
M----- d- j- p------.
   
Мислам дека ова е грдо. Ми---- д- ј- р----.
M----- d- j- r----.
Мислам дека ова е досадно. Ми---- д- ј- д------.
M----- d- j- d------.
Мислам дека ова е ужасно. Ми---- д- ј- с------.
M----- d- j- s------.