македонски » српски   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [седамдесет и пет]
75 [sedamdeset i pet]

нешто образложити 1
nešto obrazložiti 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [седамдесет и пет]
75 [sedamdeset i pet]

нешто образложити 1
nešto obrazložiti 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Зошто не доаѓате? За--- н- д-------?
Z---- n- d-------?
Времето е лошо. Вр--- ј- т--- л---.
V---- j- t--- l---.
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. Ја н- д------- ј-- ј- в---- т--- л---.
J- n- d------- j-- j- v---- t--- l---.
   
Зошто тој не доаѓа? За--- о- н- д-----?
Z---- o- n- d-----?
Тој не е поканет. Он н--- п-----.
O- n--- p-----.
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. Он н- д------ ј-- н--- п-----.
O- n- d------ j-- n--- p-----.
   
Зошто ти не доаѓаш? За--- н- д------?
Z---- n- d------?
Јас немам време. Ја н---- в------.
J- n---- v------.
Јас не доаѓам, бидејки немам време. Ја н- д------- ј-- н---- в------.
J- n- d------- j-- n---- v------.
   
Зошто не останеш? За--- н- о------?
Z---- n- o------?
Морам уште да работам. Ја м---- ј-- р-----.
J- m---- j-- r-----.
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. Ја н- о------- ј-- м---- ј-- р-----.
J- n- o------- j-- m---- j-- r-----.
   
Зошто веќе си одите? За--- в-- и----?
Z---- v-- i----?
Јас сум уморен / уморна. Ја с-- у----- / у-----.
J- s-- u----- / u-----.
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. Ја и---- ј-- с-- у----- / у-----.
J- i---- j-- s-- u----- / u-----.
   
Зошто веќе заминувате? За--- в-- о-------?
Z---- v-- o-------?
Доцна е веќе. Ве- ј- к----.
V-- j- k----.
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. Од------ ј-- ј- в-- к----.
O------- j-- j- v-- k----.