македонски » српски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

+ 91 [деведесет и један]91 [devedeset i jedan]

+ Зависне реченице са да 1Zavisne rečenice sa da 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Времето утре можеби ќе биде подобро. Вр--- ћ- м---- с---- б--- б---.
V---- c-- m---- s---- b--- b----.
+
Од каде го знаете тоа? Од---- з---- т-?
O----- z---- t-?
+
Се надевам, дека ќе биде подобро. Ја с- н---- д- ћ- б--- б---.
J- s- n---- d- c-- b--- b----.
+
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Он д----- с----- с------.
O- d----- s----- s------.
+
Сигурно ли е тоа? Да л- ј- т- с------?
D- l- j- t- s------?
+
Јас знам, дека тој ќе дојде. Зн-- д- о- д-----.
Z--- d- o- d-----.
+
   
Тој сигурно ќе се јави. Он ћ- с------ н------.
O- c-- s------ n------.
+
Навистина? Ст-----?
S------?
+
Мислам, дека тој ќе се јави. Ја в------ д- ћ- н------.
J- v------ d- c-- n------.
+
   
Виното сигурно е старо. Ви-- ј- с------ с----.
V--- j- s------ s----.
+
Го знаете ли тоа со сигурност? Зн--- л- т- с------?
Z---- l- t- s------?
+
Претпоставувам, дека е старо. Ја п------------ д- ј- с----.
J- p------------- d- j- s----.
+
   
Нашиот шеф изгледа добро. На- ш-- д---- и------.
N-- š-- d---- i------.
+
Мислите? См------ л-?
S------- l-?
+
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. См----- д- ч-- в--- д---- и------.
S------ d- č-- v--- d---- i------.
+
   
Шефот сигурно има девојка. Ше- с------ и-- д------.
Š-- s------ i-- d------.
+
Верувате ли навистина? Ве------ л- с------?
V------- l- s------?
+
Сосема е можно, дека тој има девојка. Вр-- ј- м----- д- и-- д------.
V--- j- m------ d- i-- d------.
+