македонски » српски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [деведесет и два]
92 [devedeset i dva]

Зависне реченице са да 2
Zavisne rečenice sa da 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [деведесет и два]
92 [devedeset i dva]

Зависне реченице са да 2
Zavisne rečenice sa da 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Ме лути, дека рчиш. Љу-- м- ш-- х----.
L---- m- š-- h----.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Љу-- м- ш-- п---- п--- п---.
L---- m- š-- p---- p--- p---.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Љу-- м- ш-- д------ т--- к----.
L---- m- š-- d------ t--- k----.
   
Мислам, дека му треба лекар. Ја в------ д- о- т---- л-----.
J- v------ d- o- t---- l-----.
Мислам, дека тој е болен. Ја в------ д- ј- о- б-------.
J- v------ d- j- o- b-------.
Мислам, дека тој сега спие. Ја в------ д- о- с--- с----.
J- v------ d- o- s--- s----.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Ми с- н----- д- ћ- о- о------ н--- к-----.
M- s- n----- d- ć- o- o------ n--- k-----.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Ми с- н----- д- о- и-- м---- н----.
M- s- n----- d- o- i-- m---- n----.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Ми с- н----- д- ј- о- м-------.
M- s- n----- d- j- o- m-------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Ја с-- ч-- / ч--- д- ј- т---- ж--- и---- н------.
J- s-- č-- / č--- d- j- t---- ž--- i---- n------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. Ја с-- ч-- / ч--- д- о-- л--- у б------.
J- s-- č-- / č--- d- o-- l--- u b------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Ја с-- ч-- / ч--- д- ј- т---- а--- с---- п--------.
J- s-- č-- / č--- d- j- t---- a--- s---- p--------.
   
Ме радува, дека дојдовте. Ра---- м- ш-- с-- д----.
R----- m- š-- s-- d----.
Ме радува, дека имате интерес. Ра---- м- ш-- с-- з-------------.
R----- m- š-- s-- z-------------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Ра---- м- д- х----- к----- к---.
R----- m- d- h----- k----- k---.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Бо--- с- д- ј- з---- а------ в-- о-----.
B---- s- d- j- z----- a------ v-- o-----.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Бо--- с- д- м----- у---- т----.
B---- s- d- m----- u---- t----.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Бо--- с- д- н---- н---- с- с----.
B---- s- d- n---- n---- s- s----.