македонски » српски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

+ 93 [деведесет и три]93 [devedeset i tri]

+ Зависне реченице са да лиZavisne rečenice sa da li

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Незнам, дали тој ме сака. Не з--- д- л- м- о- в---.
N- z--- d- l- m- o- v---.
+
Незнам, дали тој ќе се врати. Не з--- д- л- ћ- с- о- в------.
N- z--- d- l- c-- s- o- v------.
+
Незнам, дали тој ќе ме побара. Не з--- д- л- ћ- м- п------.
N- z--- d- l- c-- m- p------.
+
   
Дали тој навистина ме сака? Да л- м- о- и--- в---?
D- l- m- o- i--- v---?
+
Дали тој навистина ќе се врати? Да л- ћ- с- о- в------?
D- l- c-- s- o- v------?
+
Дали тој навистина ќе ме побара? Да л- ћ- м- о- п------?
D- l- c-- m- o- p------?
+
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Пи--- с- д- л- о- м---- н- м---.
P---- s- d- l- o- m---- n- m---.
+
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Пи--- с- д- л- о- и-- д----.
P---- s- d- l- o- i-- d----.
+
Се прашувам, дали лаже? Пи--- с- д- л- о- л---.
P---- s- d- l- o- l---.
+
   
Дали тој навистина мисли на мене? Ми--- л- о- и--- н- м---?
M---- l- o- i--- n- m---?
+
Дали тој навистина има некоја друга? Им- л- о- и--- н--- д----?
I-- l- o- i--- n--- d----?
+
Дали тој навистина ја кажува вистината? Го---- л- о- и--- и-----?
G----- l- o- i--- i-----?
+
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Су---- д- л- м- о- с------ в---.
S------ d- l- m- o- s------ v---.
+
Се сомневам, дали ќе ми пише. Су---- д- л- ћ- м- п-----.
S------ d- l- c-- m- p-----.
+
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Су---- д- л- ћ- м- о------.
S------ d- l- c-- m- o------.
+
   
Дали му се навистина допаѓам? Да л- м- о- с------ в---?
D- l- m- o- s------ v---?
+
Дали тој навистина ќе ми пише? Да л- ћ- м- о- и--- п-----?
D- l- c-- m- o- i--- p-----?
+
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Да л- ћ- м- о- и--- о------?
D- l- c-- m- o- i--- o------?
+