Разговорник

нешто сака   »   to like something

70 [седумдесет]

нешто сака

нешто сака

70 [pitumpu]

+

to like something

Можете да кликнете на секое празно место за да го видите текстот или:   

македонски тагалог Пушти Повеќе
Сакате ли да пушите? Gu--- m- b--- m----------? Gusto mo bang manigarilyo? 0 +
Сакате ли да танцувате? Gu--- m- b--- s------? Gusto mo bang sumayaw? 0 +
Сакате ли да се прошетате? Gu--- m- b--- m-------------? Gusto mo bang maglakad-lakad? 0 +
     
Јас сакам да пушам. Gu--- k--- m----------. Gusto kong manigarilyo. 0 +
Сакаш ли една цигара? Gu--- m- b- n- s--------? Gusto mo ba ng sigarilyo? 0 +
Тој сака запалка. Gu--- n--- n- p--------. Gusto niya ng pangsindi. 0 +
     
Сакам да се напијам нешто. Gu--- k- s----- u-----. Gusto ko sanang uminom. 0 +
Сакам да јадам нешто. Gu--- k- s----- k-----. Gusto ko sanang kumain. 0 +
Сакам малку да се одморам. Gu--- k- m----- m---------. Gusto ko munang magpahinga. 0 +
     
Сакам да Ве прашам нешто. Ma- g---- a---- i------ s---. May gusto akong itanong sayo. 0 +
Сакам да Ве замолам за нешто. Ma- g---- a---- i---------- s- i--. May gusto akong ipapakiusap sa iyo. 0 +
Сакам да Ве поканам за нешто. Gu--- k----- a--------. / G---- k----- a----. Gusto kitang anyayahan. / Gusto kitang ayain. 0 +
     
Што сакате, молам? An- a-- g---- m-? Ano ang gusto mo? 0 +
Сакате ли кафе? Gu--- m- b- n- k---? Gusto mo ba ng kape? 0 +
Или повеќе сакате чај? O m-- g---- m- n- t---? O mas gusto mo ng tsaa? 0 +
     
Сакаме да патуваме накај дома. Gu--- n----- u----. Gusto naming umuwi. 0 +
Сакате ли такси? Gu--- n--- n- t---? Gusto niyo ng taxi? 0 +
Вие сакате да телефонирате. Gu--- n------ t------. Gusto ninyong tumawag. 0 +