Разговорник

Споредни реченици со дека 2   »   Subordinate clauses: that 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

Споредни реченици со дека 2

92 [siyamnapu’t dalawa]

+

Subordinate clauses: that 2

Можете да кликнете на секое празно место за да го видите текстот или:   

македонски тагалог Пушти Повеќе
Ме лути, дека рчиш. Na----- a-- n- h-------- k-. Naiinis ako na humihilik ka. 0 +
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Na----- a-- d---- a-- d--- m--- i----- n- a---. Naiinis ako dahil ang dami mong ininom na alak. 0 +
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Na----- a-- n- h--- k- n--- d-------. Naiinis ako na huli ka nang dumating. 0 +
     
Мислам, дека му треба лекар. Sa t----- k- n- k-------- n--- n- d-----. Sa tingin ko na kailangan niya ng doktor. 0 +
Мислам, дека тој е болен. Sa t----- k- n- m-- s---- s---. Sa tingin ko na may sakit siya. 0 +
Мислам, дека тој сега спие. Sa t----- k- n- n-------- n- s--- n-----. Sa tingin ko na natutulog na siya ngayon. 0 +
     
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Um---- k--- n- p-------- n--- a-- a---- a--- n- b----. Umaasa kami na pakasalan niya ang aming anak na babae. 0 +
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Um---- k--- n- m------ s----- m------- p---. Umaasa kami na mayroon siyang maraming pera. 0 +
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Um---- k--- n- m--------- s---. Umaasa kami na milyonaryo siya. 0 +
     
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Na----- k- n- n---------- a-- a---- m-. Narinig ko na naaksidente ang asawa mo. 0 +
Слушнав, дека таа лежи во болница. Na----- k- n- n--- o------ s---. Narinig ko na nasa ospital siya. 0 +
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Na----- k- n- s---------- a-- i---- s-------. Narinig ko na sirang-sira ang iyong sasakyan. 0 +
     
Ме радува, дека дојдовте. Na------ a-- n- d------- k-. / M----- a-- n- d------- k-. Natutuwa ako na dumating ka. / Masaya ako na dumating ka. 0 +
Ме радува, дека имате интерес. Na------ a-- n- i--------- k-. / M----- a-- n- i--------- k-. Natutuwa ako na interesado ka. / Masaya ako na interesado ka. 0 +
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Na------ a-- n- n--- m--- b----- a-- b----. / M----- a-- n- g---- m--- b----- a-- b----. Natutuwa ako na nais mong bilhin ang bahay. / Masaya ako na gusto mong bilhin ang bahay. 0 +
     
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Na------- a-- n- u----- n- a-- h----- b--. Natatakot ako na umalis na ang huling bus. 0 +
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Ki--------- a-- n- b--- k-------- n----- s------ n- t---. Kinakabahan ako na baka kailangan nating sumakay ng taxi. 0 +
Се плашам, дека немам пари кај себе. Ki--------- a-- n- b--- w--- n- a---- p---. Kinakabahan ako na baka wala na akong pera. 0 +