Разговорник

На аеродром   »   At the airport

35 [триесет и пет]

На аеродром

На аеродром

35 [tatlumpu’t limang]

+

At the airport

Можете да кликнете на секое празно место за да го видите текстот или:   

македонски тагалог Пушти Повеќе
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Gu--- k--- m------- n- f----- p-------- A-----. Gusto kong mag-book ng flight papuntang Athens. 0 +
Дали е тоа е директен лет? Di----- b- a-- p------- n----? Direkta ba ang paglipad niyan? 0 +
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Pa------- I---- u---- s- b------- h---- n------------ n- l----. Pakiusap, Isang upuan sa bintana, hindi naninigarilyo na lugar. 0 +
     
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Gu--- k--- k---------- a-- a---- r----------. Gusto kong kumpirmahin ang aking reserbasyon. 0 +
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Gu--- k--- k--------- a-- a---- r----------. Gusto kong kanselahin ang aking reserbasyon. 0 +
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Gu--- k--- p------ a-- a---- r----------. Gusto kong palitan ang aking reserbasyon. 0 +
     
Кога оди следната машина за Рим? Ka---- a-- s------ n- p------- p------ s- R---? Kailan ang susunod na paglipad papunta sa Roma? 0 +
Дали има уште две слободни места? Ma----- p- b--- d------- u---- n- m-------? Mayroon pa bang dalawang upuan na makukuha? 0 +
Не, имаме само уште едно слободно место. Hi---- m------ n- l----- k----- i---- n--------- u----. Hindi, mayroon na lamang kaming isang natitirang upuan. 0 +
     
Кога слетуваме? Ka---- t--- m-----------? Kailan tayo makakarating? 0 +
Кога ќе сме таму? Ka---- t--- m----------- d---? Kailan tayo makakarating doon? 0 +
Кога има автобус до центарот на градот? Ka---- b------ a-- i---- b-- s- s----- n- l------? Kailan bibyahe ang isang bus sa sentro ng lungsod? 0 +
     
Ова е вашиот куфер? Iy-- b- a-- m----- m-? Iyan ba ang maleta mo? 0 +
Ова е вашата ташна? Iy-- b- a-- b-- m-? Iyan ba ang bag mo? 0 +
Ова е вашиот багаж? Iy-- b- a-- b----- m-? Iyan ba ang bagahe mo? 0 +
     
Колку багаж можам да земам со себе? Ga--- k------- m-- b----- a-- m----- k--- d-----? Gaano karaming mga bagahe ang maaari kong dalhin? 0 +
Дваесет килограми. Da--------- k---. Dalawampung kilo. 0 +
Што, само дваесет килограми? An-- d---------- k--- l-----? Ano, dalawampung kilo lamang? 0 +