Разговорник

Ориентирање   »   Where is ... ?

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

Ориентирање

41 [apatnapu’t isa]

+

Where is ... ?

Можете да кликнете на секое празно место за да го видите текстот или:   

македонски тагалог Пушти Повеќе
Каде е бирото за информации за туристи? Na---- a-- t-------- n- m-- t------? Nasaan ang tanggapan ng mga turista? 0 +
Имате ли за мене една карта на градот? Ma----- k- b--- m--- n- l------ p--- s- a---? Mayroon ka bang mapa ng lungsod para sa akin? 0 +
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Ma---- b- m----------- n- i---- k----- n- h---- d---? Maaari ba magpareserba ng isang kwarto ng hotel dito? 0 +
     
Каде е стариот дел од градот? Na---- a-- l----- b----? Nasaan ang lumang bayan? 0 +
Каде е катедралата? Na---- a-- k-------? Nasaan ang katedral? 0 +
Каде е музејот? Na---- a-- m----? Nasaan ang museo? 0 +
     
Каде може да се купат поштенски марки? Sa-- m--------- n- m-- s----? Saan makakabili ng mga selyo? 0 +
Каде може да се купи цвеќе? Sa-- m--------- n- m-- b-------? Saan makakabili ng mga bulaklak? 0 +
Каде може да се купат возни карти? Sa-- m--------- n- m-- t----? Saan makakabili ng mga tiket? 0 +
     
Каде е пристаништето? Na---- a-- d------? Nasaan ang daungan? 0 +
Каде е пазарот? Na---- a-- p-------? Nasaan ang palengke? 0 +
Каде е замокот? Na---- a-- k-------? Nasaan ang kastilyo? 0 +
     
Кога започнува обиколката? Ka---- m---------- a-- p--------- n- m-- g----? Kailan magsisimula ang paglilibot ng may gabay? 0 +
Кога завршува обиколката? Ka---- m-------- a-- p--------- n- m-- g----? Kailan matatapos ang paglilibot ng may gabay? 0 +
Колку долго трае обиколката? Ga--- k------ a-- p--------- n- m-- g----? Gaano katagal ang paglilibot ng may gabay? 0 +
     
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Gu--- k- n- i---- g---- n- n---------- n- A-----. Gusto ko ng isang gabay na nagsasalita ng Aleman. 0 +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Gu--- k- n- i---- g---- n- n---------- n- I-------. Gusto ko ng isang gabay na nagsasalita ng Italyano. 0 +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Gu--- k- n- i---- g---- n- n---------- n- P------. Gusto ko ng isang gabay na nagsasalita ng Pranses. 0 +