македонски » африкански   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [vier en twintig]

Afspraak

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [vier en twintig]

Afspraak

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Го пропушти ли автобусот? He- j- d-- b-- v-----?
Те чекав половина час. Ek h-- ’- h------ (l---) v-- j-- g----.
Немаш ли мобилен со себе? He- j- n-- ’- s------ b- j-- n--?
   
Следниот пат биди точен / точна! We-- v------- k--- b-----!
Следниот пат земи такси! Ne-- v------- k--- ’- t---!
Следниот пат земи еден чадор со себе! Ne-- v------- k--- ’- s------- s---!
   
Утре сум слободен / слободна. Ek h-- m--- a-.
Ќе се сретнеме ли утре? On----- o-- m----- m---?
Жал ми е, но јас не можам утре. Ek i- j------ m--- p-- m- n--.
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? He- j- p----- v-- d-- n-----?
Или пак си веќе договорен / договорена? Of h-- j- r---- ’- a-------?
Предлагам да се сретнеме за викендот. Ek s--- v--- o-- o------ m----- d-- n-----.
   
Ќе правиме ли пикник? Sa- o-- ’- p------- h--?
Ќе одиме ли на плажа? Sa- o-- s----- t-- g---?
Ќе одиме ли на планина? Sa- o-- n- d-- b---- t-- g---?
   
Ќе те земам од канцеларијата. Ek k-- h--- j-- b- d-- k------.
Ќе те земам од дома. Ek k-- h--- j-- b- d-- h---.
Ќе те земам од автобуската станица. Ek k-- h--- j-- b- d-- b-------.