македонски » африкански   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [ses en dertig]

Openbare vervoer

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [ses en dertig]

Openbare vervoer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Каде е автобуската станица? Wa-- i- d-- b-------?
Кој автобус вози во центарот? Wa---- b-- g--- n- d-- m--------?
Која линија морам да ја земам? Wa---- b-- m--- e- n---?
   
Дали морам да се прекачувам? Mo-- e- o------?
Каде морам да се прекачам? Wa-- m--- e- o------?
Колку чини еден возен билет? Ho----- k-- ’- k-------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ho----- h----- i- d--- v--- d-- m--------?
Овде морате да се симнете. U m--- h--- u------.
Морате да се симнете позади. U m--- a---- u------.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Di- v------- t---- k-- o-- 5 m-----.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Di- v------- t--- k-- o-- 10 m-----.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Di- v------- b-- k-- o-- 15 m-----.
   
Кога вози последното метро? Wa----- i- d-- l----- m-------?
Кога вози последниот трамвај? Wa----- i- d-- l----- t---?
Кога вози последниот автобус? Wa----- i- d-- l----- b--?
   
Дали имате возен билет? He- u ’- k-------?
Возен билет? – Не, немам. ’n K-------? – N--- e- h-- n-- ’- k------- n--.
Тогаш морате да платите казна. Da- m--- u ’- b---- b-----.