македонски » африкански   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

+ 4 [vier]

+ In die skool

4 [четири]

Во училиште

-

4 [vier]

In die skool

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Каде сме? Wa-- i- o--? +
Ние сме во училиштето. On- i- b- d-- s----. +
Ние имаме настава. On- i- b---- m-- ‘- l--. +
   
Ова се учениците. Di- i- d-- l--------. +
Ова е наставничката. Di- i- d-- o---------. +
Ова е одделението. Di- i- d-- k---. +
   
Што правиме? Wa- d--- / m--- o--? +
Ние учиме. On- l---. +
Ние учиме еден јазик. On- l--- ’- t---. +
   
Јас учам англиски. Ek l--- E-----. +
Ти учиш шпански. Jy l--- S-----. +
Тој учи германски. Hy l--- D----. +
   
Ние учиме француски. On- l--- F----. +
Вие учите италијански. Ju--- l--- I--------. +
Тие учат руски. Hu--- l--- R------. +
   
Учењето јазици е интересно. Om t--- t- l--- i- i----------. +
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. On- w-- m---- v-------. +
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. On- w-- m-- m---- p----. +