македонски » африкански   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [een en veertig]

Waar is ...?

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [een en veertig]

Waar is ...?

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Каде е бирото за информации за туристи? Wa-- i- d-- t--------------?
Имате ли за мене една карта на градот? He- u ’- s--------- v-- m-?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Ka- m--- h--- ’- k---- b-------?
   
Каде е стариот дел од градот? Wa-- i- d-- o- s---?
Каде е катедралата? Wa-- i- d-- k--------?
Каде е музејот? Wa-- i- d-- m-----?
   
Каде може да се купат поштенски марки? Wa-- k-- m--- s---- k---?
Каде може да се купи цвеќе? Wa-- k-- m--- b----- k---?
Каде може да се купат возни карти? Wa-- k-- m--- k-------- k---?
   
Каде е пристаништето? Wa-- i- d-- h---?
Каде е пазарот? Wa-- i- d-- m---?
Каде е замокот? Wa-- i- d-- k------?
   
Кога започнува обиколката? Wa----- b---- d-- t---?
Кога завршува обиколката? Wa----- e----- d-- t---?
Колку долго трае обиколката? Ho- l--- i- d-- t---?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Ek w-- g---- ’- g--- h- w-- D---- k-- p----.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Ek w-- g---- ’- g--- h- w-- I-------- k-- p----.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Ek w-- g---- ’- g--- h- w-- F---- k-- p----.