македонски » африкански   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [vier en veertig]

+ Saans uitgaan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Има ли овде дискотека? Is d--- ’- d---- h---? +
Има ли овде ноќен клуб? Is d--- ’- n------ h---? +
Има ли овде кафеана? Is d--- ’- k---- h---? +
   
Што има вечерва во театар? Wa- s---- v------ i- d-- t-----? +
Што има вечерва во кино? Wa- d---- v------ i- d-- b-------? +
Што има вечерва на телевизија? Wa--- v------ o- d-- t-------- (t-)? +
   
Има ли уште билети за театар? Is d--- n-- k-------- b--------- v-- d-- t-----? +
Има ли уште билети за кино? Is d--- n-- k-------- b--------- v-- d-- b-------? +
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Is d--- n-- k-------- b--------- v-- d-- s-----? +
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ek w-- g---- h--- a---- s--. +
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ek w-- g---- i----- i- d-- m----- s--. +
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ek w-- g---- h--- v--- s--. +
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Ka- u i--- a--------? +
Кога започнува претставата? Wa----- b---- d-- v--------? +
Можете ли да ми обезбедите една карта? Ka- u v-- m- ’- k------- k--? +
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Is d--- ’- g-------- i- d-- n-------? +
Има ли овде во близината тениско игралиште? Is d--- ’- t--------- i- d-- n-------? +
Има ли овде во близината затворен базен? Is d--- ’- b----------- s------ i- d-- n-------? +