македонски » африкански   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ses]

Lees en skryf

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ses]

Lees en skryf

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Јас читам. Ek l---.
Јас читам една буква. Ek l--- ’- l-----.
Јас читам еден збор. Ek l--- ’- w----.
   
Јас читам една реченица. Ek l--- ’- s--.
Јас читам едно писмо. Ek l--- ’- b----.
Јас читам една книга. Ek l--- ’- b---.
   
Јас читам. Ek l---.
Ти читаш. Jy l---.
Тој чита. Hy l---.
   
Јас пишувам. Ek s----.
Јас пишувам една буква. Ek s---- ’- l-----.
Јас пишувам еден збор. Ek s---- ’- w----.
   
Јас пишувам една реченица. Ek s---- ’- s--.
Јас пишувам едно писмо. Ek s---- ’- b----.
Јас пишувам една книга. Ek s---- ’- b---.
   
Јас пишувам. Ek s----.
Ти пишуваш. Jy s----.
Тој пишува. Hy s----.