македонски » африкански   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

+ 71 [een en sewentig]

+ iets wil

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [een en sewentig]

iets wil

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Што сакате? Wa- w-- j---- d---? +
Сакате ли да играте фудбал? Wi- j---- s----- s----? +
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Wi- j---- v------ b-----? +
   
сака wil +
Не сакам да задоцнам. Ek w-- n-- l--- k-- n--. +
Не сакам да одам таму. Ek w-- n-- d------- g--- n--. +
   
Сакам да си одам дома. Ek w-- h--- t-- g---. +
Сакам да останам дома. Ek w-- b- d-- h--- / t--- b--. +
Сакам да бидам сам / сама. Ek w-- a----- w---. +
   
Сакаш ли да останеш овде? Wi- j- h--- b--? +
Сакаш ли да јадеш овде? Wi- j- h--- e--? +
Сакаш ли да спиеш овде? Wi- j- h--- s----? +
   
Сакате ли да тргнете утре? Wi- u m--- v------? +
Сакате ли да останете до утре? Wi- u t-- m--- b--? +
Сакате ли сметката да ја платите утре? Wi- u d-- r------- e--- m--- b-----? +
   
Сакате ли во диско? Wi- j---- n- d-- d---- t-- g---? +
Сакате ли во кино? Wi- j---- n- d-- b------- t-- g---? +
Сакате ли во кафуле? Wi- j---- n- d-- k----------- t-- g---? +