македонски » африкански   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ 94 [vier en negentig]

+ Voegwoorde 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Чекај, додека да престане дождот. Wa- t-- d-- o---- r---. +
Чекај, додека да бидам готов / готова. Wa- t-- e- k---- i-. +
Чекај, додека тој да се врати. Wa- t-- h- t-------. +
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Ek w-- t-- m- h--- d---- i-. +
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Ek w-- t-- d-- r------- k---- i-. +
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Ek w-- t-- d-- v---------- g---- i-. +
   
Кога патуваш на одмор? Wa----- g--- j- m-- v-----? +
Уште пред летниот распуст? No- v--- d-- s------------? +
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ja- n-- v--- d-- s------------ b----. +
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. He----- d-- d-- v--- d-- w----- b----. +
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Wa- j-- h---- v--- j- a-- t---- s--. +
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Ma-- t-- d-- v------ v--- j- u------. +
   
Кога ќе се вратиш дома? Wa----- k-- j- h--- t--? +
По наставата? Na k---? / N- d-- l--? +
Да, откако ќе заврши наставата. Ja- n---- d-- k--- v---- i-. +
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Na--- h- ’- o------ g---- h--- k-- h- n-- m--- w--- n--. +
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Na--- h- s- w--- v------ h--- i- h- n- A------. +
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Na--- h- A------ t-- i-- h-- h- r-- g-----. +