македонски » бугарски   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [едно]1 [edno]

+ ЛицаLitsa

1 [еден]

Лица

-

1 [едно]
1 [edno]

Лица
Litsa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
jас аз
az
+
jас и ти аз и т-
a- i ti
+
ние двајцата ни- д------
n-- d-----a
+
   
тој то-
t-y
+
тој и таа то- и т-
t-- i t-a
+
тие двајцата те д------
t- d-----a
+
   
маж мъ-
m--h
+
жена же--
z---a
+
дете де--
d--e
+
   
една фамилија се-------
s-------o
+
мојата фамилија мо--- с--------
m---- s-------o
+
Мојата фамилија е овде. Мо--- с-------- е т--.
M---- s-------- y- t--.
+
   
Јас сум овде. Аз с-- т--.
A- s-- t--.
+
Ти си овде. Ти с- т--.
T- s- t--.
+
Тој е овде и таа е овде. То- е т-- и т- е т--.
T-- y- t-- i t-- y- t--.
+
   
Ние сме овде. Ни- с-- т--.
N-- s-- t--.
+
Вие сте овде. Ви- с-- т--.
V-- s-- t--.
+
Тие сите се овде. Те в----- с- т--.
T- v------ s- t--.
+