македонски » бугарски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [трийсет и шест]
36 [triyset i shest]

Градски транспорт
Gradski transport

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [трийсет и шест]
36 [triyset i shest]

Градски транспорт
Gradski transport

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Каде е автобуската станица? Къ-- е а---------- с-----?
K--- y- a---------- s-----?
Кој автобус вози во центарот? Ко- а------ о---- в ц------?
K-- a------ o---- v t-------?
Која линија морам да ја земам? Ко- а------ т----- д- в----?
K-- a------ t------ d- v----?
   
Дали морам да се прекачувам? Тр---- л- д- с- п--------?
T------ l- d- s- p---------?
Каде морам да се прекачам? Къ-- т----- д- с- п--------?
K--- t------ d- s- p---------?
Колку чини еден возен билет? Ко--- с----- е--- б----?
K---- s----- y---- b----?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ко--- с----- и-- д- ц------?
K---- s----- i-- d- t-------?
Овде морате да се симнете. Тр---- д- с------ т--.
T------ d- s------ t--.
Морате да се симнете позади. Тр---- д- с------ о----.
T------ d- s------ o----.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Сл-------- в--- н- м------ п------- с--- 5 м-----.
S------------- v--- n- m------ p------- s--- 5 m-----.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Сл-------- т------ п------- с--- 10 м-----.
S------------- t------ p------- s--- 10 m-----.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Сл-------- а------ п------- с--- 15 м-----.
S------------- a------ p------- s--- 15 m-----.
   
Кога вози последното метро? Ко-- е п--------- в--- н- м------?
K--- y- p---------- v--- n- m------?
Кога вози последниот трамвај? Ко-- е п--------- т------?
K--- y- p---------- t------?
Кога вози последниот автобус? Ко-- е п--------- а------?
K--- y- p---------- a------?
   
Дали имате возен билет? Им--- л- б----?
I---- l- b----?
Возен билет? – Не, немам. Би---? – Н-- н----.
B----? – N-- n-----.
Тогаш морате да платите казна. То---- т----- д- п------ г----.
T----- t------ d- p------ g----.