македонски » бугарски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [шейсет]60 [sheyset]

+ В банкатаV bankata

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [шейсет]
60 [sheyset]

В банката
V bankata

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Би- и---- / и----- д- с- о----- с-----.
B--- i---- / i----- d- s- o------ s-----.
+
Еве го мојот пасош. Ет- п------- м-.
E-- p------- m-.
+
А ова е мојата адреса. То-- е а------ м-.
T--- y- a------ m-.
+
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Би- и---- / и----- д- в---- п--- п- с------- с-.
B--- i---- / i----- d- v---- p--- p- s------- s-.
+
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Би- и---- / и----- д- и------ п--- о- с------- с-.
B--- i---- / i----- d- i------- p--- o- s------- s-.
+
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Би- и---- / и----- д- в---- и----------- о- с-------.
B--- i---- / i----- d- v---- i------------- o- s-------.
+
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Би- и---- / и----- д- о------ е--- п--------- ч--.
B--- i---- / i----- d- o------- y---- p---------- c---.
+
Колку се високи таксите? Ка--- с- т------?
K---- s- t------?
+
Каде морам да потпишам? Къ-- д- с- п------?
K--- d- s- p-------?
+
   
Очекувам уплата од Германија. Оч----- п----- о- Г-------.
O------- p----- o- G--------.
+
Еве го бројот на мојата сметка. То-- е н----- н- м------ м-.
T--- y- n----- n- m------ m-.
+
Дали се пристигнати парите? Па---- п---------- л-?
P----- p----------- l-?
+
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Би- и---- / и----- д- о----- т--- п---.
B--- i---- / i----- d- o------ t--- p---.
+
Ми требаат US – долари. (американски долари). Тр----- м- щ----- д-----.
T------- m- s-------- d-----.
+
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Мо--- д---- м- д----- б-------.
M----- d---- m- d----- b-------.
+
   
Има ли овде банкомат? Ту- и-- л- б-------?
T-- i-- l- b-------?
+
Колкава сума може да се подигне? Ка--- с--- м--- д- с- т----?
K---- s--- m---- d- s- t----?
+
Која кредитна картичка може да се користи? Ко- к------- к---- м--- д- с- и-------?
K--- k------- k---- m---- d- s- i-------?
+