македонски » унгарски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [tizenkettő]

+ Italok

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [tizenkettő]

Italok

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Јас пијам чај. Én t--- i----. +
Јас пијам кафе. Én k---- i----. +
Јас пијам минерална вода. Én á---------- i----. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Is--- t--- c--------? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Is--- k---- c-------? +
Пиеш ли вода со мраз? Is--- v---- j-----? +
   
Овде има забава. It- e-- b--- v--. +
Луѓето пијат шампањско. Az e------ p------ i-----. +
Луѓето пијат вино и пиво. Az e------ b--- é- s--- i-----. +
   
Пиеш ли алкохол? Is--- a-------? +
Пиеш ли виски? Is--- w-------? +
Пиеш ли кола со рум? Is--- k---- r-----? +
   
Јас не сакам шампањско. Ne- s------- a p------. +
Јас не сакам вино. Ne- s------- a b---. +
Јас не сакам пиво. Ne- s------- a s---. +
   
Бебето сака млеко. A b--- s------ a t----. +
Детето сака какао и сок од јаболко. A g------ s------ a k----- é- a- a--------. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. A h---- s------ a n--------- é- a g-----------. +