македонски » унгарски   Во такси


38 [триесет и осум]

Во такси

-

38 [harmincnyolc]

A taxiban

38 [триесет и осум]

Во такси

-

38 [harmincnyolc]

A taxiban

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Ве молам повикајте едно такси. Hí---- k---- e-- t----.
Колку чини до железничката станица? Me------ k---- a v-------------?
Колку чини до аеродромот? Me------ k---- a r----------?
   
Право напред, молам. Eg------- e----- k----!
Овде десно, молам. It- j------ k----!
Таму на аголот на лево, молам. Ot- a s----- b----- k----!
   
Брзам. Si----.
Јас имам време. Va- i---.
Ве молам возете пополека. Ké---- m----- l--------!
   
Застанете овде молам. Ál---- m-- i--- k----!
Почекајте еден момент Ве молам. Vá---- e-- p---------- k----!
Јас веднаш ќе се вратам. Mi------ j----.
   
Дадете ми една признаница Ве молам. Ké--- a---- n---- e-- n------!
Јас немам ситни пари. Ni--- a---------.
Вака е добро, остатокот е за Вас. Re------ a m------ a- ö--.
   
Возете ме на оваа адреса. Ké---- v----- e- e--- a c----!
Возете ме до мојот хотел. Vi---- e- a s----------!
Возете ме на плажата. Vi---- e- a s-------!