македонски » унгарски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [ötvenöt]

Munka

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [ötvenöt]

Munka

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Што сте по занает? Mi a f-----------?
Мојот сопруг е лекар по занает. A f----- f----------- o----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Én f------- d-------- m--- á------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Ne------- k----- n--------.
Но даноците се високи. De a- a--- m------.
И здравственото осигурување е високо. És a b-------------- d----.
   
Што сакаш да бидеш? Mi a----- e------ l----? / M- s-------- l----?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Mé---- s-------- l----.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Az e-------- a----- t------.
   
Јас сум практикант. Gy------- v-----.
Јас не заработувам многу. Ne- k------ s----.
Јас сум на пракса во странство. Kü------- c------- e-- s------ g----------.
   
Ова е мојот шеф. Ő a f------.
Јас имам љубезни колеги. Ke---- k-------- v-----.
Напладне секогаш одиме во кантината. Dé---- m----- a- ü---- k------- m------.
   
Јас барам едно работно место. Ál---- k------.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Má- e-- é-- m----------- v-----.
Во оваа земја има премногу невработени. Eb--- a- o-------- t-- s-- m----------- v--.