македонски » унгарски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

+ 58 [ötvennyolc]

+ Testrészek

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [ötvennyolc]

Testrészek

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Јас цртам човек. Ra------ e-- f-----. +
Најпрво главата. El----- a f----. +
Човекот носи еден шешир. A f---- k------ h---. +
   
Косата не му се гледа. A h---- n-- l---- l----. +
Ушите исто така не му се гледаат. A f------ s-- l---- l----. +
Грбот исто така не му се гледа. A h---- s-- l---- l----. +
   
Ги цртам очите и устата. Le-------- a s------- é- a s-----. +
Човекот танцува и се смее. A f---- t----- é- n----. +
Човекот има долг нос. A f------- h----- o--- v--. +
   
Тој во рацете носи еден стап. Vi-- e-- b---- a k------. +
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Eg- s---- i- h--- a n---- k----. +
Зима е и студено е. Té- v-- é- h----. +
   
Рацете се силни. A k---- e-----. +
Нозете исто така се силни. A l---- s------ e-----. +
Човекот е од снег. A f---- h---- v--. +
   
Тој не носи панталони и мантил. Ne- v---- n------- é- k------. +
Но човекот не се смрзнува. De a f---- n-- f--- m--. +
Тоа е снешко. Ő e-- h------. +