македонски » унгарски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [hatvanöt]

Tagadás 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [hatvanöt]

Tagadás 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Скап ли е прстенот? Dr--- a g----?
Не, тој чини само сто евра. Ne-- c--- s--- e----- k----.
Но јас имам само педесет. De n---- c--- ö---- v--.
   
Готов / готова ли си веќе? Ké-- v--- m--?
Не, сеуште не сум. Ne-- m-- n--.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. De m------- k----- v-----.
   
Сакаш ли уште супа? Sz------- m-- l-----?
Не, не сакам повеќе. Ne-- n-- a----- t-----.
Но сакам уште еден сладолед. De- m-- e-- f---------.
   
Живееш ли веќе долго овде? Má- r----- l---- i--?
Не, штотуку еден месец. Ne-- m-- c--- e-- h------.
Но познавам веќе многу луѓе. De m-- s-- e----- i------.
   
Патуваш ли утре накај дома? Ho---- m--- h---?
Не, дури за викендот. Ne-- e------ a h-- v----.
Но се враќам веќе во недела. De m-- v------- v----------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? A l----- f------ m--?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne-- ő m-- c--- t------- é---.
Но таа веќе има дечко. De m-- v-- e-- b------.