македонски » унгарски   за нешто да моли


74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [hetvennégy]

valamit kérni

74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [hetvennégy]

valamit kérni

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Можете ли да ме потшишате? Le t---- v---- a h------?
Не премногу кратко, молам. Ké---- n- t-- r------!
Малку пократко, молам. Ki--- r---------- k----!
   
Можете ли да ги развиете сликите? El- t---- h---- a f----------?
Фотографиите се на CD – то. A k---- a C--- v-----.
Фотографиите се во камерата. A k---- a f-------------- v-----.
   
Можете ли да го поправите часовникот? Me- t---- j------- a- ó---?
Стаклото е скршено. A ü--- s--------- / e-------.
Батеријата е празна. Az e--- ü---.
   
Можете ли да ја испеглате кошулата? Ki t---- v------ a- i----?
Можете ли да ги исчистите панталоните? Ki t---- t--------- a n-------?
Можете ли да ги поправите чевлите? Me- t---- j------- a c------?
   
Можете ли да ми дадете запалка? Tu--- t---- a---?
Имате ли кибрит или запалка? Va- g------ v--- e-- g-------?
Имате ли пепелник? Va- e-- h----------?
   
Пушите ли пури? Sz--------?
Пушите ли цигари? Do-------?
Пушите ли луле? Pi-----?