македонски » унгарски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [kilencvennégy]

Kötőszavak 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [kilencvennégy]

Kötőszavak 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Чекај, додека да престане дождот. Vá--- a--- e---- a- e--.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Vá--- a--- e---------.
Чекај, додека тој да се врати. Vá--- a--- v--------.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Vá---- a--- m-------- a h----.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Vá---- a--- b---------- a f---.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Vá---- a--- z--- a j---------.
   
Кога патуваш на одмор? Mi--- m--- n-------?
Уште пред летниот распуст? Mé- a n---- s----- e----?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ig--- m------ m---------- a n---- s-----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Ja----- k- a t----- m------ e--------- / m----- a t--.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Mo-- k----- m------ a- a-------- ü---.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Cs--- b- a- a------- m------ k-----.
   
Кога ќе се вратиш дома? Mi--- j---- h---?
По наставата? A t------ u---?
Да, откако ќе заврши наставата. Ig--- m----- b----------- a t------.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Mi---- b------- v---- n-- t----- t---- d-------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Mi---- e---------- a m------ e----- A--------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Mi---- e----- A--------- g----- l---.