Разговорник

Часови / Време   »   The time

8 [осум]

Часови / Време

Часови / Време

8 [heşt]

+

The time

Можете да кликнете на секое празно место за да го видите текстот или:   

македонски курдски (курманџи) Пушти Повеќе
Извинете! Lê------ x-- d-------. Lêborîna xwe dixwazim. 0 +
Колку е часот, Ве молам? Sa-- ç--- e g---? Saet çend e gelo? 0 +
Благодарам многу. Ge---- s--- d----. Gelekî spas dikim. 0 +
     
Часот е еден. Sa-- y-- e. Saet yek e. 0 +
Часот е два. Sa-- d--- y-. Saet didu ye. 0 +
Часот е три. Sa-- s--- y-. Saet sisê ye. 0 +
     
Часот е четири. Sa-- ç-- e. Saet çar e. 0 +
Часот е пет. Sa-- p--- e. Saet pênc e. 0 +
Часот е шест. Sa-- ş-- e. Saet şeş e. 0 +
     
Часот е седум. Sa-- h--- e. Saet heft e. 0 +
Часот е осум. Sa-- h--- e. Saet heşt e. 0 +
Часот е девет. Sa-- n-- e. Saet neh e. 0 +
     
Часот е десет. Sa-- d-- e. Saet deh e. 0 +
Часот е единаесет. Sa-- y------ e. Saet yanzdeh e. 0 +
Часот е дванаесет. Sa-- d-------- e. Saet diwanzdeh e. 0 +
     
Една минута има шеесет секунди. Di x------- d- ş--- ç---- h---. Di xulekekê de şêst çirke heye. 0 +
Еден час има шеесет минути. Di s------- d- ş--- x---- h---. Di satetekê de şêst xulek heye. 0 +
Еден ден има дваесет и четири часа. Di r----- d- b--- û ç-- s--- h---. Di rojekê de bîst û çar saet heye. 0 +