македонски » есперанто   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ses]

Legi kaj skribi

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ses]

Legi kaj skribi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Јас читам. Mi l----.
Јас читам една буква. Mi l---- l------.
Јас читам еден збор. Mi l---- v-----.
   
Јас читам една реченица. Mi l---- f-----.
Јас читам едно писмо. Mi l---- l------.
Јас читам една книга. Mi l---- l-----.
   
Јас читам. Mi l----.
Ти читаш. Vi l----.
Тој чита. Li l----.
   
Јас пишувам. Mi s------.
Јас пишувам една буква. Mi s------ l------.
Јас пишувам еден збор. Mi s------ v-----.
   
Јас пишувам една реченица. Mi s------ f-----.
Јас пишувам едно писмо. Mi s------ l------.
Јас пишувам една книга. Mi s------ l-----.
   
Јас пишувам. Mi s------.
Ти пишуваш. Vi s------.
Тој пишува. Li s------.