македонски » фински   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [kaksitoista]

Juomia

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [kaksitoista]

Juomia

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Јас пијам чај. Mi-- j--- t----.
Јас пијам кафе. Mi-- j--- k-----.
Јас пијам минерална вода. Mi-- j--- k------------.
   
Пиеш ли чај со лимон? Ju---- t---- s----------?
Пиеш ли кафе со шеќер? Ju---- k----- s--------?
Пиеш ли вода со мраз? Ju---- v---- j-----?
   
Овде има забава. Tä---- o- b-----.
Луѓето пијат шампањско. Ih----- j----- k----------.
Луѓето пијат вино и пиво. Ih----- j----- v----- j- o-----.
   
Пиеш ли алкохол? Ju---- a--------?
Пиеш ли виски? Ju---- v-----?
Пиеш ли кола со рум? Ju---- k---- r----- k-----?
   
Јас не сакам шампањско. En p--- k------------.
Јас не сакам вино. Mi-- e- p--- v-------.
Јас не сакам пиво. Mi-- e- p--- o------.
   
Бебето сака млеко. Va--- p---- m-------.
Детето сака какао и сок од јаболко. La--- p---- k-------- j- o-----------.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Na---- p---- a---------------- j- g-------------.