македонски » фински   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [kuusi]

Lukea ja kirjoittaa

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [kuusi]

Lukea ja kirjoittaa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Јас читам. Mi-- l---.
Јас читам една буква. Mi-- l--- y---- k--------.
Јас читам еден збор. Mi-- l--- y---- s----.
   
Јас читам една реченица. Mi-- l--- y---- l------.
Јас читам едно писмо. Mi-- l--- y---- k------.
Јас читам една книга. Mi-- l--- k-----.
   
Јас читам. Mi-- l---.
Ти читаш. Si-- l---.
Тој чита. Hä- l----.
   
Јас пишувам. Mi-- k--------.
Јас пишувам една буква. Mi-- k-------- y---- k--------.
Јас пишувам еден збор. Mi-- k-------- y---- s----.
   
Јас пишувам една реченица. Mi-- k-------- y---- l------.
Јас пишувам едно писмо. Mi-- k-------- y---- k------.
Јас пишувам една книга. Mi-- k-------- y---- k-----.
   
Јас пишувам. Mi-- k--------.
Ти пишуваш. Si-- k--------.
Тој пишува. Hä- k---------.