македонски » фински   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [yhdeksänkymmentäviisi]

Konjunktioita 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [yhdeksänkymmentäviisi]

Konjunktioita 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Од кога таа не работи повеќе? Mi--- l------ h-- e- t-- e--- t----?
Од нејзината венчавка? Na----------------- l------?
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ky---- h-- e- e--- t-- t---- s---- l------- k-- h-- m--- n--------.
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Se- j------- k-- h-- m--- n--------- h-- e- o-- e--- t----- t----.
Откако се познаваат, тие се среќни. Si--- l------- k-- h- t------- t-------- h- o--- o---------.
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Si--- l------- k-- h----- o- l------ h- k----- h------ u-----.
   
Кога таа телефонира? Mi----- h-- p---- p----------?
За време на возењето? Ma---- a-------?
Да, додека вози автомобил. Ky---- a---- a--------.
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Hä- p---- p---------- a---- a--------.
Таа гледа телевизија, додека пегла. Hä- k----- t---------- s------------.
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Hä- k-------- m-------- t--------- t---------.
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. En n-- m------ j-- m------ e- o-- s----------.
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. En y------ m------ j-- m------- o- n--- k------.
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. En h----- m------ j-- m------ o- n---.
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Ot---- t------ j-- s----.
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Ma--------- m------- y------ j-- v------- l------.
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Al------- s------- e---- h-- t--- p---.