македонски » хинди   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

१८ [अट्ठारह]
18 [atthaarah]

घर की सफाई
ghar kee saphaee

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

१८ [अट्ठारह]
18 [atthaarah]

घर की सफाई
ghar kee saphaee

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Денес е сабота. आज श----- ह-
a-- s-------- h-i
Денес ние имаме време. आज ह---- प-- स-- ह-
a-- h------ p--- s---- h-i
Денес ние ќе го чистиме станот. आज ह- घ- स-- क- र-- ह--
a-- h-- g--- s--- k-- r--- h--n
   
Јас ја чистам бањата. मै- स------- स-- क- र-- ह--
m--- s-------- s--- k-- r---- h--n
Мажот ми ја мие колата. मे-- प-- ग---- ध- र-- ह-
m--- p--- g----- d-- r--- h-i
Децата ги чистат велосипедите. बच--- स------- स-- क- र-- ह--
b------ s------- s--- k-- r--- h--n
   
Баба ги полева цвеќињата. दा-- / न--- प---- क- प--- द- र-- ह--
d----- / n----- p------ k- p----- d- r---- h--n
Децата ја раскреваат детската соба. बच--- ब----- क- क--- स-- क- र-- ह--
b------ b------- k- k----- s--- k-- r--- h--n
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. मे-- प-- अ--- ड---- स-- क- र-- ह-
m--- p--- a---- d--- s--- k-- r--- h-i
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. मै- व----- म--- म-- क---- र- र-- ह--
m--- v------ m------ m--- k----- r--- r---- h--n
Јас ги закачувам алиштата. मै- क---- ट--- र-- ह--
m--- k----- t---- r---- h--n
Јас ги пеглам алиштата. मै- क---- इ------ क- र-- ह--
m--- k----- i----- k-- r---- h--n
   
Прозорците се извалкани. खि------- ग---- ह--
k---------- g----- h--n
Подот е извалкан. फ़र-- ग---- ह-
f---- g---- h-i
Садовите се извалкани. बर--- ग---- ह--
b----- g---- h--n
   
Кој ги чисти прозорците? खि------- क-- स-- क- र-- ह-?
k---------- k--- s--- k-- r--- h--?
Кој всмукува прашина? वै----- क-- क- र-- ह-?
v------- k--- k-- r--- h--?
Кој ги мие садовите? बर--- क-- ध- र-- ह-?
b----- k--- d-- r--- h--?