македонски » хинди   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

३४ [चौतीस]
34 [chautees]

ट्रेन में
tren mein

34 [триесет и четири]

Во воз

-

३४ [चौतीस]
34 [chautees]

ट्रेन में
tren mein

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Дали ова е возот за Берлин? क्-- ब----- क- ल-- य-- ट---- ह-?
k-- b----- k- l-- y---- t--- h--?
Кога тргнува возот? यह ट---- क- छ---- ह-?
y-- t--- k-- c--------- h--?
Кога пристигнува возот во Берлин? यह ट---- ब----- क- प------ ह-?
y-- t--- b----- k-- p----------- h--?
   
Простете, смеам ли да поминам? मा-- क----- क--- म-- आ-- ज- स--- / स--- ह--?
m--- k------ k-- m--- a--- j- s----- / s------ h---?
Мислам дека ова е моето место. मे-- ख---- स- य- म--- ज-- ह-
m--- k------ s- y-- m---- j---- h-i
Мислам дека Вие седите на моето место. मु-- ल--- ह- क- आ- म--- ज-- प- ब--- / ब--- ह--
m---- l----- h-- k- a-- m---- j---- p-- b----- / b------ h--n
   
Каде е вагонот за спиење? स्---- क--- ह-?
s------ k----- h--?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. स्---- ट---- क- अ-- म-- ह-
s------ t--- k- a-- m--- h-i
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. और भ------ क--- ह-? – श--- म--
a-- b---------- k----- h--? – s---- m--n
   
Можам ли да спијам долу? क्-- म-- न--- स- स--- / स--- ह--?
k-- m--- n----- s- s----- / s------ h---?
Можам ли да спијам во средината? क्-- म-- ब-- म-- स- स--- / स--- ह--?
k-- m--- b---- m--- s- s----- / s------ h---?
Можам ли да спијам горе? क्-- म-- ऊ-- स- स--- / स--- ह--?
k-- m--- o---- s- s----- / s------ h---?
   
Кога ќе бидеме на границата? हम स--- प- क- ह----?
h-- s---- p-- k-- h----?
Колку долго трае патувањето до Берлин? बर---- य----- म-- क---- स-- ल--- ह-?
b----- y----- m--- k----- s---- l----- h--?
Дали возот доцни? क्-- ट---- द--- स- च- र-- ह-?
k-- t--- d---- s- c--- r---- h--?
   
Имате ли нешто за читање? क्-- आ--- प-- प---- क- ल-- क-- ह-?
k-- a----- p--- p------ k- l-- k---- h--?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? क्-- य--- ख--- – प--- क- ल-- क-- म-- स--- ह-?
k-- y----- k----- – p---- k- l-- k---- m-- s----- h--?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? क्-- आ- म--- ७ ब-- ज------ / ज------?
k-- a-- m---- 7 b--- j------- / j--------?