македонски » хинди   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

५१ [इक्यावन]
51 [ikyaavan]

ख़रीदारी करना
khareedaaree karana

51 [педесет и еден]

Набавки

-

५१ [इक्यावन]
51 [ikyaavan]

ख़रीदारी करना
khareedaaree karana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Сакам да одам во библиотеката. मु-- प-------- ज--- ह-
m---- p---------- j---- h-i
Сакам да одам во книжарницата. मु-- प------- क- द---- प- ज--- ह-
m---- p------- k-- d----- p-- j---- h-i
Сакам да одам до трафиката. मु-- ख--- प- ज--- ह-
m---- k---- p-- j---- h-i
   
Сакам да изнајмам една книга. मै- ए- प----- क----- प- ल--- च---- / च---- ह--
m--- e- p----- k------ p-- l--- c------- / c-------- h--n
Сакам да купам една книга. मै- ए- प----- ख----- च---- / च---- ह--
m--- e- p----- k--------- c------- / c-------- h--n
Сакам да купам еден весник. मै- ए- अ---- ख----- च---- / च---- ह--
m--- e- a------- k--------- c------- / c-------- h--n
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. मु-- ए- प----- ल--- क- ल-- प-------- ज--- ह-
m---- e- p----- l--- k- l-- p---------- j---- h-i
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. मु-- ए- प----- ख----- क- ल-- प------- क- द---- प- ज--- ह-
m---- e- p----- k--------- k- l-- p------- k-- d----- p-- j---- h-i
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. मु-- अ---- ख----- क- ल-- ख--- प- ज--- ह-
m---- a------- k--------- k- l-- k---- p-- j---- h-i
   
Сакам да одам кај оптичарот. मु-- च---- ब---- व--- क- प-- ज--- ह-
m---- c------ b------ v---- k- p--- j---- h-i
Сакам да одам во супермаркетот. मु-- ब---- ज--- ह-
m---- b------ j---- h-i
Сакам да одам кај пекарот. मु-- ब---- प- ज--- ह-
m---- b------ p-- j---- h-i
   
Сакам да купам очила. मै- ए- च---- ख----- च---- / च---- ह--
m--- e- c------ k--------- c------- / c-------- h--n
Сакам да купам овошје и зеленчук. मै- फ- औ- स------- ख----- च---- / च---- ह--
m--- p--- a-- s-------- k--------- c------- / c-------- h--n
Сакам да купам лепчиња и леб. मै- ब- औ- ब---- ख----- च---- / च---- ह--
m--- b-- a-- b--- k--------- c------- / c-------- h--n
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. मु-- च---- ब---- व--- क- प-- च---- ख----- ज--- ह-
m---- c------ b------ v---- k- p--- c------ k--------- j---- h-i
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. मु-- फ- औ- स------- ख----- क- ल-- ब---- ज--- ह-
m---- p--- a-- s-------- k--------- k- l-- b------ j---- h-i
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. मु-- ब- औ- ब---- ख----- क- ल-- ब---- प- ज--- ह-
m---- b-- a-- b--- k--------- k- l-- b------ p-- j---- h-i