македонски » хинди   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

८६ [छियासी]
86 [chhiyaasee]

प्रश्न – भूतकाल २
prashn – bhootakaal 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

८६ [छियासी]
86 [chhiyaasee]

प्रश्न – भूतकाल २
prashn – bhootakaal 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Која вратоврска ја носеше? तु--- क-- स- ट-- प--- ह-?
t----- k--- s-- t--- p------ h--?
Кој автомобил го купи? तु--- क-- स- ग--- ख---- ह-?
t----- k--- s-- g----- k-------- h--?
За кој весник се претплати? तु--- क-- स- अ---- ल----- ह-- ह-?
t----- k--- s- a------- l-------- h-- h--?
   
Кого видовте? आप-- क---- द--- थ-?
a----- k----- d---- t--?
Кого сретнавте? आप क---- म--- थ-?
a-- k----- m--- t--?
Кого препознавте? आप-- क---- प----- ह-?
a----- k----- p--------- h--?
   
Кога станавте? आप क- उ-- ह--?
a-- k-- u--- h---?
Кога започнавте? आप-- क- आ---- क--- ह-?
a----- k-- a------ k--- h--?
Кога престанавте? आप-- क- ख--- क--- ह-?
a----- k-- k---- k--- h--?
   
Зошто се разбудивте? आप-- न--- क- ख--- थ-?
a------ n---- k-- k----- t---?
Зошто станавте наставник? आप श----- क---- ब-- थ-?
a-- s------- k--- b--- t--?
Зошто земавте такси? आप-- ट----- क---- ल- ह-?
a----- t------ k--- l-- h--?
   
Од каде дојдовте? आप क--- स- आ--?
a-- k----- s- a---?
Накаде отидовте? आप क--- ग-- थ-?
a-- k----- g--- t--?
Каде бевте? आप क--- थ-?
a-- k----- t--?
   
Кому му помогна? आप-- क-- क- म-- क- ह-?
a----- k-- k-- m---- k-- h--?
Кому му пиша? आप-- क-- क- ल--- ह-?
a----- k-- k- l---- h--?
Кому му одговори? आप-- क-- क- उ---- द--- ह-?
a----- k-- k- u---- d--- h--?