македонски » хинди   Минато на модалните глаголи 2


88 [осумдесет и осум]

Минато на модалните глаголи 2

-

+ ८८ [अठ्ठासी]88 [aththaasee]

+ भूतकालवाचक सहायकारी क्रियाएँ २bhootakaalavaachak sahaayakaaree kriyaen 2

88 [осумдесет и осум]

Минато на модалните глаголи 2

-

८८ [अठ्ठासी]
88 [aththaasee]

भूतकालवाचक सहायकारी क्रियाएँ २
bhootakaalavaachak sahaayakaaree kriyaen 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Мојот син не сакаше да си игра со куклата. मे-- ब--- ग----- क- स-- न--- ख---- च---- थ-
m--- b--- g----- k- s---- n---- k------ c------- t-a
+
Мојата ќерка не сакаше да игра фудбал. मे-- ब--- फ----- न--- ख---- च---- थ-
m---- b---- p------- n---- k------ c-------- t--e
+
Мојата жена не сакаше со мене да игра шах. मे-- प---- म--- स-- श---- न--- ख---- च---- थ-
m---- p----- m--- s---- s-------- n---- k------ c-------- t--e
+
   
Моите деца не сакаа да се шетаат. मे-- ब---- ट---- न--- ज--- च---- थ-
m--- b------ t------- n---- j---- c------- t-e
+
Тие не сакаа да ја раскренат собата. वे क--- स-- न--- क--- च---- थ-
v- k----- s--- n---- k----- c------- t-e
+
Тие не сакаа да појдат во кревет. वे स--- न--- च---- थ-
v- s--- n---- c------- t-e
+
   
Тој не смееше да јаде сладолед. उस- आ------- ख--- क- इ---- न--- थ-
u-- a--------- k----- k-- i------ n---- t--e
+
Тој не смееше да јаде чоколада. उस- च----- ख--- क- इ---- न--- थ-
u-- c------- k----- k-- i------ n---- t--e
+
Тој не смееше да јаде бомбони. उस- म---- ख--- क- इ---- न--- थ-
u-- m------ k----- k-- i------ n---- t--e
+
   
Јас смеев да си посакам нешто. मु-- क-- म----- क- इ---- थ-
m---- k---- m------- k-- i------ t--e
+
Јас смеев да си купам фустан. मु-- अ--- ल-- क---- ख----- क- इ---- थ-
m---- a---- l-- k----- k--------- k-- i------ t--e
+
Јас смеев да си земам бонбониера. मु-- च----- ल--- क- इ---- थ-
m---- c-------- l--- k-- i------ t--e
+
   
Смееше ли да пушиш во авионот? क्-- त------ व---- म-- ध------- क--- क- इ---- थ-?
k-- t----- v----- m--- d---------- k----- k-- i------ t---?
+
Смееше ли во болницата да пиеш пиво? क्-- त------ अ------ म-- ब--- प--- क- इ---- थ-?
k-- t----- a------- m--- b---- p---- k-- i------ t---?
+
Смееше ли кучето да го земеш со себе во хотелот? क्-- त------ ह--- म-- क----- स-- ल- ज--- क- इ---- थ-?
k-- t----- h---- m--- k---- s---- l- j---- k-- i------ t---?
+
   
На распустот децата смееја долго да останат надвор. छु------- म-- ब----- क- ज़----- द-- ब--- र--- क- इ---- थ-
c--------- m--- b------- k- z----- d-- b----- r----- k-- i------ t--e
+
Тие смееја долго да си играат во дворот. उन-- आ--- म-- ब--- स-- त- ख---- क- इ---- थ-
u---- a----- m--- b---- s---- t-- k------ k-- i------ t--e
+
Тие смееја долго да останат будни. उन-- ब--- द-- त- ज---- क- इ---- थ-
u---- b---- d-- t-- j------ k-- i------ t--e
+