македонски » турски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [on iki]

İçecekler

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [on iki]

İçecekler

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Јас пијам чај. Be- ç-- i-------.
Јас пијам кафе. Be- k---- i-------.
Јас пијам минерална вода. Be- m-------- i-------.
   
Пиеш ли чај со лимон? Li----- ç-- m- i--------?
Пиеш ли кафе со шеќер? Şe----- k---- m- i--------?
Пиеш ли вода со мраз? Bu--- s- m- i--------?
   
Овде има забава. Bu---- b-- p---- v--.
Луѓето пијат шампањско. İn------ ş------- i--------.
Луѓето пијат вино и пиво. İn------ ş---- v- b--- i--------.
   
Пиеш ли алкохол? Al--- a----- m----?
Пиеш ли виски? Vi--- i----- m----?
Пиеш ли кола со рум? Ru--- k--- m- i--------?
   
Јас не сакам шампањско. Şa------ s---------.
Јас не сакам вино. Şa--- s---------.
Јас не сакам пиво. Bi-- s---------.
   
Бебето сака млеко. Be--- s-- s------.
Детето сака какао и сок од јаболко. Ço--- k---- v- e--- s--- s------.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Ka--- p------- s--- v- g------- s--- s------.