македонски » турски   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [yirmi bir]

Small Talk 2 (Kısa sohbet 2)

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [yirmi bir]

Small Talk 2 (Kısa sohbet 2)

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Од каде доаѓате? Ne---------?
Од Базел. Ba--------.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba--- İ------------.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Si-- B-- M------- t------------- m----?
Тој е странец. Ke----- y---------.
Тој зборува повеќе јазици. O b----- d-- k--------.
   
Дали сте овде по прв пат? İl- d--- m- b----------?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Ha---- g---- s--- g--------.
Но само една седмица. Am- s----- b-- h----------.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Bi--- b----- h------- g------ m-?
Многу добро. Луѓето се љубезни. Ço- g----. İ------- c--- y----.
И околината ми се допаѓа исто така. Ma----- d- h----- g------.
   
Што сте по занимање? Me-------- n----?
Јас сум преведувач. Çe--------.
Јас преведувам книги. Ki--- ç----------.
   
Дали сте сами овде? Bu---- y----- m------?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Ha---- k---- / k---- d- b-----.
А таму се моите две деца. Ve h-- i-- ç------ d- o------.